Tuesday, June 22, 2010

manisan-bawang putih





didalamnya terdapat wajik @ pulut manis...sila lihat gambar wajik yer untuk melihatnya... boleh juga ditukar menjadi gula pasir...

ingin hantaran seperti ini ...HANYA RM45.00 (DGN BAKUL) @ RM35.00 (TANPA BAKUL)...

call atau sms tina di 014-2321101 atau email di tina_aming@yahoo.com.my

Wajik@Pulut Manis




Wajik tradisional...




wajik @ pulut manis... terdapat parutan kelapa muda...

pulut manis sebelum dibentukkan menjadi gubahan manggis, bawang putih atau sebagainya...

manisan-bentuk manggis




manggis ini ditempah oleh Pn. Siti utk majlis pertunangan hilal pada 20.6.2010-tema ungu...
diharap Pn. Siti puas hatilah yer...
didalamnya terdapat wajik @ pulut manis...sila lihat gambar wajik yer utk melihatnya...

Ingin manggis seperti ini..HANYA RM45.00 (DGN BAKUL) @ RM35.00 (TANPA BAKUL)...

call @ sms tina di 014-2321101 atau email di tina_aming@yahoo.com.my

Pertunangan Hilal-20.6.2010





Kain untuk nikah...
ditempah oleh Hilal untuk majlis pertunangannya...tema ungu...
terima kasih kerana diberi kepercayaan utk majlis bersejarahnya...

Thursday, June 17, 2010

bekas bunga@sirih junjung utk disewa...





bekas bunga ni sesuai untuk sirih junjung atau mengikut kretiviti anda...diatasnya boleh ditanggalkan mengikut kesesuaian idea...
diperbuat daripada kayu...
hanya RM10.00 untuk disewa...
berminat sila hubungi atau sms tina di 014-2321101
atau email di tina_aming@yahoo.com.my

bekas cincin@serbaguna utk disewa





sofa ni sesuai letak cincin tunang atau merisik, juga sesuai letak barang hantaran yg lain seperti rantai, gelang, jam atau sebagainya...
sofa ni diperbuat daripada kain baldu....
hanyak RM10.00 untuk disewa...
jika berminat sila hubungi tina di no. 014-2321101
atau email di tina_aming@yahoo.com.my

Wednesday, June 16, 2010

bunga pahar-dip-merah




bunga pahar-dip
berminat sila hubungi tina di 014-2321101 atau sms di tina_aming@yahoo.com.my

tray untuk disewa...





hanya RM7 untuk 1 tray...
terdapat 10 tray utk disewa...
jika berminat...sila hubungi tina di 014-2321101...
atau email di tina_aming@yahoo.com.my

Panduan sebelum membuat hantaran...

1. Buat Sendiri @ tempah
kalau nak buat sendiri terpaksalah anda mencari semua barang2 sendiri dari bakul, bunga,polisterin, renda, reben dan sebagainya...tentu juga anda akan pening kepala nak fikirkan jenis gubahan yg dikehendaki sbb terdapat pelbagai jenis bentuk barang2... mungkin juga anda akan membeli barang2 secara berlebihan dan lebihnya terpaksalah disimpan...bukankah itu satu pembaziran... hahaha..kalau nak senang hantar jer lah kat pakar membuat gubahan (hantar jer lah kat tina...hehehe promote diri sendiri nih...:P)...tak yah lah pening kepala...discuss harga,...bayar..ambik...kan senang...

2. berapa dulang?
selalunya pihak perempuan akan lebih daripada pihak lelaki, kalau mengikut adat mesti menggunakan angka ganjil...
kalau lelaki= 7, perempuan=9 dan begitulah seterusnya...

3. bajet gubahan hantaran...
ini penting ni..sbb nak tentukan jenis gubahan yg dikehendaki.. kalau buat sendiri pun kena tahu jugak takut terlebih beli.. tak pasal2 nanti lebih mahal dari tempah...kan dah merugikan diri sendiri...

4. warna tema utk gubahan...
selalunya tema gubahan mengikut pelamin@khemah gitu...biar sedondon....tak da lah lari warnanya kan..tak pasal2 jadi tema warna pelangi..hehehehe

5. senarai barang2 hantaran...
ini pun penting jugak...bila dah disenaraikan barang2 yg dikehendaki...jadi tak da lah terlebih beli...tak pasal2 terlebih dulanglah pulakkan...

ok..ini sajelah tips dari tina....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to TinaJu_Hantaran. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa